tisdag 15 oktober 2024

Första julkorten med papper från Reprint!

 Hej!! 

Vi har haft årets första rejäla frost, så nu kändes det okej att börja med årets julkort. Jag väntar oftast lite för länge, men nu kändes det rätt. :) 



Jag hoppas ni har sett de urtjusiga papper som Reprints kom ut med för ett tag sedan? Jag köpte på mig paketet i ”8x8, de kändes som i en bra storlek. Inte för små och inte för stora. 


Jag har bara klippt ut rätt storlek av det mönstrade pappret och skrapat på kanterna. La på lite distress på kanterna för att ge lite uttryck. Det behövs inte mera ibland! 


Detta kort är i slimline. Jag skar ner det lite bara så passade det perfekt. En halva av de mönstrade blev perfekt. 



Det andra kortet är i storleken A6. En standardstorlek med andra ord. Stänkte i vanlig ordning vit färg på korten och letade reda på några gamla bokstäver och dies som jag stansade ut. Monterade det hela på kortbaser.  Klart! 😊

Materialista:

Reprints mönstrat papperspaket

Olika dies -God Jul

Akryl - vit färg







torsdag 10 oktober 2024

Två julkort

Hej på er alla

Nu har hösten kommit även ner till mig i Skåne och det är även dags för mig, Christina, att visa några julkort för er idag, och jag hoppas att ni gillar dem. Vet inte hur det är med er, men jag bara älskar att göra julkort, men jag vill ha gott om tid när jag gör dem. Jag hatar stress och därför har jag börjat tidigt i år. Tror jag. Egentligen kan man ju göra julkort året runt, men jag vill ha lite julfeeling också och den brukar infinna sig nu i oktober, så nu kör vi.



 Dessa två kort är dem som jag har tänkt att visa er idag, enkla men ändå inte. Jag bara älskar detta alfabet från Sizzix, man kan använda det till så mycket. Det blev två kort när jag ändå var i farten. 




Som sagt var är korten ganska enkla, och jag har inte använt så många saker till dem heller. 




Jag började med att på ett vitt cardstock spraya med Distress Spritz. Den är alldeles ny för mig, egentligen är jag inte så mycket "klet och kladd", men ibland får man prova på något nytt. Jag sprayade på två lager, det understa lagret fick torka först innan jag spayade på nästa. Det blev riktigt häftigt tycker jag, både färgen och att det blänker. Just den här färgen blir lite åt silverhållet.





Här har jag använt mig av det spayade cardstocken som bakgrund och inkat in kanterna lite innan jag limmade på God Jul i versaler som är utstansade i röd Mirror Card. Tänkte att bakgrunden ser ju ut som en himmel så därför satte jag dit lite stjärnor också. Den stora stjärnan i silver kommer från Gummiapan och är verkligen läcker. Egentligen är det en snöflinga men här låtsar jag att det är en vacker stjärna.  De små stjärnorna kommer från ett set från CraftEmotions, jag har tagit den minsta diesen. De diesen är roliga för man får ut två stjärnor från samma die. Smart.







Till detta kort har jag stansat ut nio hela och tre halva stjärnor från cardstocken som jag hade sprayat på. Jag tyckte att det blev en fin lyster på dem. De är sedan fastlimmade på ett vitt cardstock lite huller om buller. De som sitter längs kanterna är satta med gott mått och sedan har jag klippt rent kanten när de torkat. Jag tog sedan och sprayade lite på en akrylkloss och med en pensel har jag sprätt iväg lite färg över det hela. Visst är det väl fint att bara använda sig av gemena bokstäver och detta typsnitt är ju så vackert. Här har jag också stansat ut texten i röd Mirror Card, men har sedan byggt på underifrån med två lager "pallepapper".   


Detta har jag använt:


Jag hoppas att jag har kunnat inspirera er även denna gång.

Många kramar





tisdag 8 oktober 2024

En julkram

Halloj
Veckorna går grymt fort och det är redan min tur att inspirera igen. Denna gång bjuder jag på en julkram!

Jag hade redan gjort min beställning till Malin och Pysseltagen när Timpan bjöd på live med alla nya Vault-set inför julen. Men den fick kompletteras, det blev alldeles för starka villhöver-känslor för att stå emot. Bland annat kompletterade jag med setet med den ljuvliga snöflingan och skridskorna och det är just det jag använder idag. Vault-seten är otroligt prisvärda. Här hittar ni dem som finns hos Pysseltagen just nu. Länkar till det jag använt hittar du som vanligt längst ner i inlägget.

Så här blev mitt färdiga kort.


Jag började med att göra min bakgrund med ink smooshing med distress oxide pads, distress spritz och vatten på akvarellpapper med hjälp av min nonstick matta. En teknik som ni kanske redan har märkt att jag gillar skarpt.


Sedan var det dags att stansa ut alla delar. Jag stansar ut alla delar i ett par lager med så kallat Palle-papper för att få stadga och lite 3D-känsla (på en av bilderna längre ner i inlägget syns 3D-effekten bättre). Dessa papper finns bara i fysiska butiken, men om man kontaktar Malin så brukar hon kunna hjälpa till att skicka ett par med. Sedan stansade jag ut delarna i det papper jag ville ha synligt. Skridskorna kommer i flera delar och är väldigt lätta att montera. Det som var pilligast var att snöra skridskorna. 


Jag ville använda ett av mina absolut bästa köp, de höga fina bokstäverna som jag använt till JUL på detta kortet. Det blev lite mycket med GOD JUL så då valde jag att istället stansa ut kram och montera ovanpå. Tyckte att det blev riktigt bra om jag får säga det själv. Bokstäverna finns både i versaler, som jag använt här, och ett set med gemener och siffror. Har ni inte redan investerat i dem så tycker jag att det är på tiden, man vet aldrig när de plockas bort ur sortimentet.



Hoppas att ni tar er tid i pysselrummet, inspiration är en färskvara så det gäller att hänga i. Vill avsluta med detta citat från Pablo Picasso. 
"Inspiration exists, but it has to find you working".

Jag har använt:

Vault winter wishes - snöflinga och skridskor
Distress oxide pad - Peacock feathers, uncharted mariner, villainous potion
Distress spritz - Peacock feathers, uncharted mariner och walnut stain
5-pack olika silvriga mirror card - Till snöflinga, skena på skridskor, text

torsdag 3 oktober 2024

Grattis….

 …..på födelsedagen! Visst är det härligt med födelsedagar?! Hurra!! Imorgon får vår fina Dt-Christina detta kortet av mig. Stort GRATTIS till dig!! Du är fenomenal på att göra egna blommor så idag får du dessa av mig 🌸 Önskar dig en fin födelsedag 🎂 



Jag har använt detta till siffrorna. 

Blommorna är dies från Sizzix som jag har stansat ut i akvarellpapper och färglagt med Distress oxide ink i olika gröna, gula, orange och rosa färger.

Bakgrunden är gjord av det som blev över när jag färglade blommorna, alltså olika Distress oxide ink och vatten som jag tryckt mot ett akvarellpapper. 

I mitten på en av blommorna limmade jag dit lite microbeads. Tycker att det ger en härlig effekt 💛

Här kommer ännu ett kort som jag gjort på liknande sätt.




 

Jag har använt:

Till siffrorna 

Stort Grattis 

Blommorna 

Distress oxider 

Mirror card 

Micro beads

Texten är från hÄnglar & Wings och  HÄR hittar du många tokiga, underfundiga, fina och roliga texter.


Jag vill önska dig en fin dag! Kram Petra 




tisdag 1 oktober 2024

Ett kort med smälvax

 Hej! 

Det är kallt väder ute, vi har haft frost flera dagar nu. Känns lite tidigt, men vi har ju den första oktober så det är väl inte annat att vänta. 


Idag tänkte jag att du ska få se ett kort med bland annat klippark och smält vax. 


Jag började med att ta distress oxid och en stencil för att göra en bakgrund. Magnetplattan är ljuvlig för att kunna använda all mixed media, lätt att endera tejpa eller använda magneter för att hålla fast materialet. Dessutom är den väldigt lätt att rengöra. 


Sedan var det dags att skära till en bild från Reprints fina klippark. Jag skar ut en extra fotomatta från baksidan av arket för att få mera dimension och tyngd på kortet. Det ramar in så fint! Delade alltihopa på mitten. Detta då kortet ska öppnas på mitten. 


Sedan var det dags att smälta wax. Jag använder värmeljus, enklare att inte bränna waxet på det sättet. 


Montera det hela på cardstock och gör ett midjeband som du kan fästa din waxkreation på. Se till att midjebandet inte blir för tajt, det gör att du kommer få problem att dra av och på det hela. Kan hända att jag har gjort det vid ett eller annat tillfälle… 


Jag tog och använde stencil och distress på midjebandet med, för binda ihop allt så att säga.  Stämplade dit grattiskort och ritade en enkel slarvig ram runt det hela. 



Material

Stencil

Klippark

Distress Oxide - Speckled egg

Make Art magnetplatta

Wax

Waxsked att smälta i

Waxplatta

Dies-löv






Första julkorten med papper från Reprint!

 Hej!!  Vi har haft årets första rejäla frost, så nu kändes det okej att börja med årets julkort. Jag väntar oftast lite för länge, men nu k...