tisdag 7 februari 2023

Receptbok


Hej på er!!
Då var det min tur, Lena att visa något här..

Planning och journaling har blivit lite min grej, och idag ska jag visa lite från min gjorda receptbok.

Pysseltagen har en mängd papper gjorda för planning/journaling och det är bara fantasin som sätter gränser. 
Jag kommer framöver visa lite olika typer av böcker/alster jag gjort.. (kan också dyka upp alster/tips från Pysseltagens pappersdesigner Petra Maria)

Men idag är det receptboken i fokus och jag har börjat med mina favoritrecept för bakning men tanken är att fylla på med matrecept framöver. 


Första uppslaget..


En idé jag fick när jag började göra boken är att byta mina favoritrecept med andras favoriter.. 
En liten receptbytarklubb helt enkelt..


Och då har jag börjat med några av mina absoluta guldrecept, gjort små kort lite "ATC"-style med nummer på.., recept på ena sidan och på andra sidan lite historia/minnen om detta recept. 
Till dessa kort har jag använt papper Journaling 24.



Och om man då byter kort och jag får ett av någon annan placerar man det i en ficka som denna t ex. och skriver vem man fått receptet från.


I boken har jag dels skrivit in recept jag gillar för hand men även limmat in färdiga och i detta fall digitalt utskrivna recept.. (äldre Skogstokiga diggisar)


Sidorna i boken har olika storlek och dessa finns färdiga att klippa ut på papperna. Och antingen skriver man recepten direkt på själva bladet eller klipper man ut rutor från papperna och limmar upp på en sida och skriver i recepet i rutorna. Lite mer klipp och klistra..


                                   Recept som andra skrivit har jag också limmat upp på albumblad. 


Mycket inspiration för bakning finns ju på t ex sociala medier och här kan man skriva ner sidor man gillar lite extra..


Försök lista ut din fikafavoriter.. ;-)


Allt i boken är gjort med Pysseltagens egna papper för journaling.
Själva boken är gjord på en papperspärm från Clas Olsson, utskuren till lämpligt mått, i detta fall 23x18,5 cm,  kanterna är tejpade med bred vävtejp från Biltema för snyggare och slitstarka kanter.
Hålen i albumbladen är förstärkta med hålförstärkare, förutom svart penna att skriva med har jag använt spectrum noirpennor för färgad text, länkar till använt material nedan..



Hoppas detta gav er lite inspiration till en egen receptbok!


1 kommentar:

  1. Vilken fantastisk bok. Så roligt att ha allt samlat så här. Jag är så glad för min bok om trädgården. Blir som en annorlunda temadagbok . Häftigt att det finns tillbehör( papper, texter, bilder) att använda.

    SvaraRadera

Moodboard- Christinas tolkning

 Hej igen. Nu är det åter jag, Christina, som ska få lov att visa något, och idag är det min tolkning av Lisas moodboard som jag vill visa. ...