torsdag 27 juni 2024

Dags för lite struktur med stencil!

 Hej!! 

Vilket sommarväder vi har fått! Äntligen sol och varmt! En av byarna häromkring var faktiskt varmast i Sverige häromdagen. Önskar att jag hade haft semester då, men snart är det min tur! 

Har du semester i år eller jobbar du hela sommaren? Om du inte jobbar önskar jag fina dagar med sol och jordgubbar. Jobbar du hoppas jag att dina lediga dagar kan fyllas med samma sak som de hellediga.

Nu över till det viktiga! :)

Idag visar jag ett kort där jag har använt en stencil, lite tjockare gesso eller något annat medium du har hemma i lådan och lite olika färger. 


Jag använde samma stencil, men eftersom den har olika mönster så snodde jag runt den lite bara. Torka mediumets och måla slarvigt på med svart akrylfärg. Jag använde en bit av en disksvampar och ”stöpplade” dit färgen. Det gör inget om det vita lyser igenom lite, det är snyggt och ger karaktär.

Sedan tog jag fram andra akrylfärger och gnuggade dit med fingrarna lite här och där. Har du vax hemma går det utmärkt det med. Drog lite runt kanterna med, och monterade på en kortbas. Den skojiga texten hade jag i gömmorna, men jag vet att det finns liknande i butiken. ;-) 


Materiallistan:

Stencil

Heavy body gel 

Akrylfärg

Wax

Skojiga texter -vita

Skojiga texter - svarta 


Det var allt från mig idag! 







tisdag 25 juni 2024

Söta papper!

 Hejsan!

Häromdagen beställde jag detta ljuvligt fina pappersblocket som heter Woodland cuties. Kunde helt enkelt inte låta bli ! Det hoppas jag att ni kan se....


Efter en stund vid pysselbordet blev resultatet fyra söta kort som är 10,5 x10,5 cm.. 

Bakgrunden gjorde jag med två olika stenciler, Distress oxider, en remsa med Mönsterpapper från pappersblocket som jag rev underkanten på och en smal remsa kvistpapper. Kvistpappret använde jag även bakom motivet, till texten och kvistarna.

Har även köpt det söta alfabetet från Gummiapan som passade perfekt att skriva ordet KRAM med. Texten grattis, lingonkvistar, algväxt och skira kvistar är även de från Gummiapan. 






Jag klippte ut några blommor från mönsterpappret som sitter bredvid motivet bakom kvistarna.

Några mer bilder och närbilder:











Jag har använt detta:

Kvistpapper 
Pappersblock Woodland Cuties
Kortbaser
Alfabet
Kvistar
Algväxt
Lingonkvistar 
Grattis-die


Hoppas ni köper detta söta papper.
Passa på innan det är slut!
Ha en magiskt fin dag!

Kram Petra 



torsdag 20 juni 2024

Stämplat spetsmotiv

Hej på er.

Jag hoppas att allt är väl med er allihopa, nu när midsommaren står för dörren. Kanske kommer vissa av er att pyssla, och då vill jag ge er lite inspiration så att ni kommer igång med något. Det är inte så midsommaraktigt med sju sorters blommor och så, men jag gillar faktiskt detta stämpel set från Ciao Bella. Snygga rent ut sagt.



 Jag gick loss en eftermiddag med dem och hade jätteskoj, och nu vill jag via er några kort som blev resultatet. Setet består av tre olika stämplar, en bakgrund, en mellanspets och en kantspets.




Här har jag tagit kantspetsen och stämplat på vit slät cardstock med en av av de nya färgerna från Versa Fine Clair, Portobello. Jag upptäckte att den passade perfekt till ByLenes pappersblock, summer hollyday. Grattis stansades ut med olika dies, en från Gummiappan och bokstäverna från Sizzix.





Till detta har jag tagit samma stämpel och stämplat den ovanför den första, men  upp och ner. På ett vinrött papper( ByLene) stämplade jag dit en passande text. Siffrorna kommer från Sizzix.





Här har jag stämplat bakgrundenstämpeln  med Versa Fine Clair, Sand Dune. Kortstommen är i A6. En lite blomma är gjord av ByLenes papper. Jag tycker att det är tillräckligt elastiskt för att forma till  blombladen. Jag har enbart format med präglingsvertyget, stor kula, och inte använt något vatten. Det går enkelt och snabbt att fixa till fina blommor. I mitten satte jag dit några micro beads. Grattis-diesen, en av mina favoriter, kommer från Gummiapan.





Till det sista kortet har jag använt mig av mellanspets-stämpeln och stämplat på ett s.k. palle-papper., med färgen Portobello. Kvadrat- dies och ögle-dies kommer från Crealies. 


Detta har jag använt:




Jag vill nu önskar er en underbar midsommar med mycket sång, lek, dans, mat, dryck och pyssel.


 











 


tisdag 18 juni 2024

ATC

Hej allihop

Så var det tisdag och dags för mig, Annika, att försöka inspirera igen. Denna gång är temat ATC som står för Artist Trading Cards. Dessa kort görs för att bytas med andra. De är 2,5x3,5 tum och är därmed lika stora som ex hockeybilder eller pokemonkort. Jag samlar mina i en pärm i samlarfickor och bläddrar då och då igenom den för att finna inspiration.

Jag har gjort två färdiga serier, brukar göra minst 4 av varje då jag behåller en av varje av mina egna och byter bort övriga.

Den första serien heter Fly. Här har jag använt en stencil och trollslände-dies från Gummiapan och de ljuvliga textremsorna i svart från Aall & create.


Den andra heter Life lessons. Här har jag gjort bakgrunden med ink smooshing. Väldigt små droppar och väldigt många doppningar ger denna splotchiga effekt. Sedan stansade jag ut filmstripen och kompletterade med textremsor i vitt från Aall & create. Har inte bestämt mig för ifall det ska ritas en tunn svart linje runt varje del av textremsorna än, beslutstångest!


Den tredje är bara påbörjad än så länge. Jag har använt stämplarna i det ena ATC-setet för att göra bakgrunden. Stämplat med olika versafine clair dynor på kvistpapper.

Jag har tre set med dies för ATC. Så fina och användbara. Till det ena setet följer även några stämplar med. Bland annat en att stämpla på baksidan av dina ATC. Länkar till dem, och allt annat jag använt, hittar du längst ner i inlägget som vanligt.


Så här ser baksidan ut. Har även skrivit vem som gjort kortet, vad jag serien för namn, mitt instagramkonto, datum och numrerat kortet.

Hoppas att jag kunnat inspirera. Hör gärna av dig om du undrar över något eller blir intresserad av ett byte. Må gott!

Jag har använt:

(ATC dies frimärkeskant - inte använda denna gång)
Versafine clair -färgerna Nocturne, Morning mist, Monarch, Warm breeze och charming pink
Textremsor i svart från Aall & create
Textremsor i vitt från Aall & create
Enamel dots - koppar
Tunn svart penna - att skriva med

torsdag 13 juni 2024

Vimplar....

 ...av olika slag!


Hej på er! Idag tänker jag visa ett gäng vimplar som jag har tillverkat med papper, dies, snöre och grillpinnar. Har använt mig av det härliga kvistpappret på alla vimplar. ÄLSKAR DET! 
Det känns som om det är en tid för att ge blommor och visa uppskattning just nu så dessa kommer verkligen till användning just nu.

Jag stansade ut en rektangel med en slimline-dies från Gummiapan. Klippte
den på mitten och gjorde två hål i varje vimpel. Sedan tog jag det det fina alfabetet från Sizzix och stansade ut bokstäver till HURRA ! i mirror card i färgen Gun metal. Det är fantastiskt läckert!!

Dessa kan man ju ha i en presentlåda eller i en större plantering. Kanske inte funkar lika bra i två blommor som jag gjort .....




På dessa använde jag hela slimline-diesen, samma som i den stora girlangen. Tog ett mönsterpapper i passande mönster och storlek och limmade dit på framsidan. Sedan limmade jag dit ett passande ord med dies från Gummiapan. Baksidan är tom så där kan man ju skriva en hälsning. 






Gjorde även några små vimplar som kan vara lite peppande på ett paket, i en blomma eller bukett. Dessa stämplade jag på med stämplar från hÄnglar & Wings.

Så här limmade jag fast dem:






Det här har jag använt:

Kvistpapper
Slimdie
Grattisdies av olika de slag från Gummiapan
Mönsterpapper. Jordgubbar, tegelvägg.
Stora Bokstäver
Gun metal-mirror card
TextstämplarTextstämplar från hÄnglar & Wings

Det vore roligt att se om ni också gör lite vimplar. Hoppas jag kunnat inspirera er!

Ha en fantastisk dag. Kramar från Petra




tisdag 11 juni 2024

Dies och pennor.

 Hej!! 

Idag tänkte jag visa hur jag börjar lära mig att måla med pennor. Är man så dålig på det som jag, finns det perfekta pennor som gör det lätt som en plätt! Eller vad sägs om en penna som man har tre färger i? De blandar sig helt perfekt! Ljuvligt säger denna okunniga kvinna. Hehe! 




Jag började att stansa ut dies från By Lene. Grenar och blad. Det finns en jättefin ny kollektion som jag länkar till här nedan. Pennorna länkar jag till med så klart. 😊



Jag färgade in grenen med oxiddyna. Det blir matt och snyggt. Jag tog en pendel och duttande dit färg lite slarvigt för att göra den lite ojämn i infärgningen. Då blir det lite mera levande. 


Sedan monterade jag på en bit cardstock. Mattan under färgade jag in kanterna med pennan. Då matchar det väldigt fint. Stämplade text och embossade det med ett pulver jag hittade i gömmorna. 


Jag gjorde ett kort till i farten. Typ likadant men ändå lite olika. Andra grönfärger och ritad ram. 


Material 


Ha en fin dag!! 




Lullaby- fina clearstamps

 Hej! Har ni, som jag, svårt att motstå söta saker?! När jag såg dessa fina clearstamps blev jag så förtjust i dem så nu har jag dem i min ä...