torsdag 29 augusti 2024

Lite julrosor på ett fint papper

Hej

Det har återigen blivit dags för mig, Christina, att visa ett kort som jag har gjort och försöka att förklara hur jag har gjort. Det är även denna gång ett julkort, och man måste ju börja i tid om man ska hinna med allt. Men jag måste ju säga att det känns lite konstigt att göra julkort när termometern närmar sig trettio grader. Man kan ju undra om det är det sista av sommaren, snyft. 







Jag köpte ett pappersblock från CraftersCompanion och hittade många vackra papper i det, bl.a. detta med järnekskvistar. Samtidigt köpte jag även dies att göra julrosor med. Hur jag har gjort blommorna kommer lite längre ner i inlägget. Bladen och järneksbären kommer från samma set dies som julrosen. Bären är egentligen en del av blomman, men istället stansade ut dem i röd cardstock, satte dit en svart prick och ritade ett vitt streck, och så blev det röda bär i stället. God Jul blev också utstansat i rött för att binda ihop det. Till sist satte jag dit några ljusgröna dots.



 




Blommorna är utstansade i akvarellpapper och sedan infärgade med distresser. Jag lade lite av den ljust gröna i mitten på vart blomblad samt längst ut. Där längst ur lade jag även på lite, med betoning på lite, av den mörkare gröna. Sedan fuktade jag in dem med lite vatten innan jag med ett präglingsverktyg formade jag till dem så som de är på bilden. De blev sedan fastlimmade omlott med varandra och sedan gjorde jag ett hål med en grov nål, stoppnål. Igenom hålet trädde jag sedan ståndarna. Jag satte lite lim på baksidan för att fixera ståndarna innan jag lade dem upp och ner för att torka. Under tiden  som de torkade stansade jag ut sex blad med hjälp av den mindre bladstansen. Jag stansade ut dem i ett av ByLenes underbara papper och inkade in kanterna.




Med hjälp av en smal pincett vred jag de gröna bladen så att det bildades ett veck. Tog även och böjde till bladspetsen uppåt med hjälp av fingrarna.
Jag hoppas att jag har gett er lite inspiration trots att det fortfarande är sommar. 

Detta har jag använt:


Ha det så gott så länge
Kramisar



tisdag 27 augusti 2024

Julkort - Mintays serie Christmas Blessings

Hej!

Jag är medveten om att hösten inte ens är här och att det är lite galet att jag redan gör julkort. Men det var så härligt sist och så föll jag som en fura för denna underbara serie Christmas Blessings från Mintay. Riktigt härliga färger, motiv och mönster.

Jag återanvände den här kortvikningen som jag visade i ett tidigare inlägg. Tycker att den är enkel men effektfull. Så här blev framsidan på de båda korten.



För att göra ramen så stansade jag ut två scallop cirklar, en i spegelblank mirror card och en andra i en glittervariant. Ur den andra cirkeln stansade jag sedan ut ett hål med en lagom stor cirkeldie för att få som en ram. Limmade sedan ihop dem.

Jag tycker det är så fint när andra gör kluster med diecuts, men jag tycker det är så svårt att få till. Jag har gjort ett försök och får helt klart fortsätta öva för det blev mer avskalat än jag hade tänkt mig. Några diecuts är klistrade direkt på, men ganska många sitter på 3D-kuddar för att få lite mer höjd. Några enameldots fick bli en sista liten detalj.

Det blev ytterligare ett kort i samma stil. Såg nu att det kortet inte fått någon text på sig, så det får jag ju fixa såklart. 


Önskar er härliga stunder i pysselrummet!

kram Annika

Jag har använt:

Slät vit cs 100-pack (till kortstomme)

12x12 pappren Christmas Blessings 01, 02, 04 och 05.

Paperpad 6x6 Christmas Blessings

Diecuts Christmas Blessings

Scallop circle

Cirkel dies 

Julkram från Gummiapan

Mirror card silver (5-pack med olika finish)

Mirror card svart blank

Enamel dots

3D-kuddar

Pysseltagens bokbindarlim

torsdag 22 augusti 2024

Grönt är skönt

 Hej på er!

Idag visar jag några kort med dessa härliga papper med drakar på. Varför blev det just dessa papper undrar ni? Det är ett resultat av när jag bläddrade bland de fina papperena från Pysseltagen. De har en fantastisk bra tjock kvalite, ger pysselsug och gör en glad! Finns i otaligt många färger och mönster. Perfekta för alla möjliga tillfällen. Alla är i storleken 12x12. Klicka gärna dig vidare för att se utbudet, jag kan nästan lova att du inte kommer därifrån utan ett gäng papper!


Jag färgade in bakgrunden med en stencil från Gummiapan och Distress oxider i gröna och lila nyanser. Det behövs inte mycket färg för att få ett mönster genom en stencil. Ibland räcker det med det som finns kvar på infärgnings-borsten. Jag använder dessa borstar.

Rev mönsterpappret o limmade dit det. Färglade utstansad text och hörn med Distress och vatten. Tog även några blommor och blad och gjorde på samma sätt. 

Några närbilder:




Detta har jag använt:
Papper
Grattis-die Här hittat du olika från Gummiapan 
Stencil
Hörn
Blommor
Blad
Infärgningsborstar 
Distress Oxide Ink

Hoppas att du tar dig en titt på alla de fina papper som Pysseltagen har ! Du kommer inte bli besviken på kvaliten, färgerna, mönsterna och utbudet ! 

Ha en fin dag och en trevlig pysselstund !

Kram Petra 




tisdag 20 augusti 2024

Bullet Journaling på mitt vis,

 Hej alla pysslare!

Semestern är slut och jag har börjat jobba. Hösten är på ingång om ett tag och nu börjar jag bli sugen att preppa höst! 


Ni vet, det är lite som ett nytt år med hösten. Jag älskar listor, att planera och få bocka av sak efter sak. Storstäda hus, putsa fönster och hänga upp nya gardiner. Rensa i lådor och boa in mig inför vintern. 😊 

Så jag har gjort mig en busenkel bullet journal.  Med randigt papper, för att jag gillar att ha det så. 😊

I butiken finns det en förpackning med fina stämplar som jag har använt mig av. Det och de snorkiga orden. 😍 



Jag har stämplat där jag ville, och färglade lite med Spectrum Noir Tri-Blend. De är superfina och blandar sig fint! 


Jag är lite av en minimalist när det gäller kalender, inte en riktig, men jag är nöjd med enkelhet och inte en massa dekorationer överallt. 



Nu ska jag fylla sidorna med mina älskade listor.  😊

Material:

Stämplar

Pennor

Snorkiga texter





torsdag 15 augusti 2024

Ljuslykta med järnekskvistar

Hej!

Det är torsdag, udda vecka, och det är åter dags för mig Christina att visa något för er här i bloggen. Denna gång vill jag trots att det är 27 grader ute här nere i Skåne visa ett julkort. Man får ju börja i tid, eller hur? Förra året var jag sent ute och blev väldigt stressad och det tänker jag inte bli i år, så det blir fler juliga saker framöver.






Jag började med att stansa ut en cirkel i akvarellpapper. Med Distress Ink färgade jag in pappret med det mörkt gröna i kanten och slutade med det gula i mitten. Om ni tittat noga så ser ni att jag har gjort några stödlinjer tunt med blyerts för att veta var lyktan ska vara. Det är egentligen bara där som det ska vara gult. Sedan fortsätter det roliga jobbet med att stansa ut alla småbitarna till lyktan och järnekskvistarna. Jag använde mig av de fina släta pappren från By Lene samt lite spillbitar av cardstock. Till bären och texten har jag tagit ett matt guldpapper och ett högblankt rött papper. Tyckte att det blev efektfullt så.





 Rosetten som är i cardstock  böjde jag  försiktigt runt en rund penna så att öglorna blev jämt rundade.




Jag satte sedan en liten droppe lim längst ut på spetsarna och klämde till. 






Limmade sedan fast dem enligt bilden ovan och avslutade med att sätta dit den lilla avlånga biten i mitten. 





Så här blev slutresultatet. Lyktan, järneken och rosetten  kommer från samma set med dies från Sizzix. Text dien kommer också därifrån men i ett annat set. Allt är fastsatt på ett rött julpapper från Pysseltagen. 


Detta har jag använt mig av:


Många kramisar i värmen





 
















  

tisdag 13 augusti 2024

Säsongens första julkort

 Hej på er!

Vet inte om ni liksom jag sett att julprodukterna börjar trilla in i butiken? Jag fick feeling och bjuder idag på tre lika, men olika kort. Det är ett av mina allra bästa tips, att göra flera snarlika när du ändå är igång. 

Så här blev mina kort!

Jag började med att stansa ut och färga in julstjärnan. Bilderna är mörka och dova, färgerna stämmer bättre på de färdiga korten. Använde distress oxide i färgerna candied apple, fired brick och lumberjack plaid. Flera lager och torka med heat toolen mellan lagren. 

Sedan stämplade jag med versafine clair morning mist för att få lite mer liv.

Monterade dem sedan två och två.

Stansade ut en hel hög med blad från en bit akvarellpapper som jag färgat in med distress oxide peeled paint, mowed lawn och rustic wilderness.

I mitten på blommorna limmade jag dit micropärlor. Valde att ha lite cheesecloth/ostduk under varje blomma.

Gjorde sedan egna bakgrunder, tyvärr missade jag att ta kort på den processen. Först färgade jag in ett A4 med hjälp av en stencil, ink blending brush och distress oxide lost shadow. Efter det gjorde jag splotches i rött för att matcha julstjärnorna. Sedan stämplade jag först med textstämpeln med massor av god jul i versafine clair morning mist och avslutade med en god jul text som stämplades i versafine clair nocturne. Pappret skars i bitar ca 9x20 cm och det blir tre bitar på ett A4.

Bakgrunderna monterades på en fotomatta i mirror card, ett par i glossy black och en i en matt och sedan på några färdiga kortstommar som jag bara viker till. Till sist sattes julstjärnor och bladen på plats. 

Så här blev korten och jag visar även några närbilder. 







Jag hoppas att ni blev inspirerade, det är aldrig för tidigt att börja med julpysslet! Själv blev jag sugen på att göra några några dekorerade tändsticksaskar i den här stilen.
Må gott!
kram Annika

Jag har använt:
Mirror card - black velvet och glossy black
Ink blending brushes  - jag gillar dessa med färgade handtag och använder en till varje färgfamilj
Versafine clair - nocturne och morning mist

torsdag 8 augusti 2024

Till en odlare?


 Hej!

Hur är ni gällande odling? Är ni några trädgårdmästare som läser detta?
Jag önskar så att mina fingrar vore grönare även när jag inte färgar in med grön distress... 
Nåja, man kan inte kunna allt. Även om det vore najs....

Jag har gjort två kort där jag använt planteringslåda med grödor. Den verkar vara slut just nu tyvärr men nedan länkar jag till andra fina lådor samt växter som du kan fylla dem med. Bara fantasin sätter stopp!








Färglade lådan och växterna med mina oxider.
Jag trycker dynan mot ett underlägg.
Använder sedan en pensel och vatten som jag färglägger med. 






När jag hade färglagt klart hade jag rätt mycket färg över på mitt underlägg och då använde jag det till att göra den gröna bakgrunden med. Jag använde akvarellpapper. Jag sprayade lite med vatten på färgen som var kvar så det blev ganska blött. Tryckte pappret mot underlaget tills i stort sett hela pappret var infärgat. Lät det torka. istället för att trycka pappret igen så tog jag en akrylkloss och tryckte mot färgen och sedan på pappret. På så sätt har jag lite mer kontroll på vart färgen hamnar.

Under kortet med KRAM målade jag lite under lådan så det ser ut som att den står på marken.




Jag stansade ut bokstäverna K R A M i samma papper.
Stansade även ut i foam ark som jag satte bakom för att få lite djup i texten.

Detta har jag använt:
Distress Oxider
Alfabet
Foam ark
Planteringslåda med grödor


Tips på andra fina dies till fantastiska priser:
Trälåda
Växter: Två groddar, enkel blomma, hängande planta, tomatplanta, chiliplanta, vårblommor, små dahlior, jordgubbsplanta

Hoppas jag kunnat inspirera er lite.
Önskar er en fin dag !

Kram!!



Två julkulor

 Hej Idag har det åter blivit torsdag och jag Christina ska visa några julkort som jag har gjort. Jag hittade två fina dies från Studio Ligh...